KeMa 2013.12.01. 21:31

Trabant kanapé 5.

IMG_1465a.jpg

Végre valami látványos haladás! A hétvégén Julival nekiugrottunk, és időhúzás helyett mérőszalagot, flexet és hegesztőt fogtunk, majd építkezni kezdtünk.

Amitől elsőre tartottam, az végül annyira nem is volt nehéz. A törött sárvédő adta az ülés hosszát (erről majd IMG_1469a.jpgkésőbb még említést teszek). Levágtam két ilyen hosszúságú zártszelvényt, majd a szélességnek megfelelő kereszt-zártszelvényt. Ezeket egymáshoz hegesztve már meg is volt a felső keret. Az alsónál viszont kellett a trükközés. Eredetileg úgy terveztem, hogy a duroplaston belül lesz - úgy, mint felül - és akkor majd valami lábat eszkábálok neki. Juli ehelyett azt javasolta, hogy az alsó zártszelvény feküdjön a padlón, a duroplast külső fele legyen majd hozzácsavarozva. Így a lábbal sem kell bíbelődni (csak egy filc kell majd rá), és a rögzítés is megoldott. A hossz itt is adva volt, viszont nehezítette a dolgot, hogy nem lehetett a felső szállal párhuzamban hozni. A Trabi hátulról előre haladva ugye szélesedik, tehát a sárvédő sem teljesen egyenes. Így a gyorsszorító + pontozás megoldással hoztuk össze, majd véglegesre. 

Itt megállt a dolog, mert jelenleg ülés kellene a próbához. Ez elvileg folyamatban van. Addig is a vasat rozsdamaróztam, majd letoltam megmaradt fekete festékkel. Ki tudja, meddig ülök a következő lépéseken, nehogy elrohadjon, ha pár évre felfüggesztem :)

IMG_1473a.jpg

Ez persze végül nem így lett. Ma, azaz vasárnap este végül csak felpontoztam a hátfalat a vaskerethez. Ezt persze alapos méregetés előzte meg ismételten. Majd a duroplast adta lukakon kifúrtam a vaskeretet, és 2-2csavarral rögzítettem, a későbbi munkákat megkönnyítendő. Persze, a friss hegesztések szintén kaptak egy kis festéket. Illetve a hátsó lökhárítón kiegyengettem a horpadást, és behegesztettem a felesleges lukakat.

Jelenleg az ülésekre várok. Ha megvannak, az utolsó vasrúd is beszerelésre kerülhet, majd a duroplastok mehetnek fel véglegesen a helyükre. Utána fényezés, összeszerelés, némi villamosmunka, és elvileg készen is van. Ja nem, az oldalsó-belső burkolatokkal még lesz móka. De az majd elválik.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlom.blog.hu/api/trackback/id/tr465670490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miko András 2013.12.12. 16:26:46

Sziasztok kedves Kanapé-társak. Most találtam az oldalatokra és meglepően tapasztalatam, hogy Ti okosabban vágtatok ennek a dolognak, mint Én. A saját kanapém mostanában kerül a befejezés fázisába ;) Tehát sok kitatást kívánok, nem könny fába vágtatok a fejszét. Az viszont garantált, hogy mindenki megnézi a kész cuccot és szerintem tetszeni is fog a vendégek zömének!! Siker 100% garantált :DD

KeMa 2013.12.13. 15:53:54

@Miko András: Köszönöm szépen! Az igazság az, hogy már fényezőhöz megy épp a cucc, csak nem volt energiám blogolni róla :)
süti beállítások módosítása