KeMa 2013.12.24. 15:24

Trabant kanapé 6.

IMG_1482a.jpg

Elérkeztem az utolsó előtti állapothoz. Nagyon szokatlan.Lett ülés, lett szín, gyakorlatilag már használható is. De ne rohanjunk ennyire előre.

 

Legutoljára ott hagytam abba, hogy ülésnek való kellett a fotelhez. Beszereztem először egy kombi, majd egy limó Trabi hátsóülést. A kombié nagyon, a lépcsőshátúé nem olyan nagyon, de aránylag eléggé kicsi volt a projekthez. Gondolkodtam rajta, hogy nulláról kellene építeni egy ülőlapot, de az úgy nagyon snassz lett volna. Még anno, a kabrió vásárlása előtt sikerült vennem nagyon jó áron (1500 Ft-ért) egy 205 CTI hátsóülés-szettet. Ezt eredetileg a kabriómhoz tettem félre, de végül a saját ülése is nagyon jó állapotú, a terveim is változtak, így megmaradt. Eladni semmi esetre se szerettem volna, így ott volt a pincében. Pont a szemem előtt a trabi kanapé építése közben. IMG_1483a.jpgHát gyorsan le is kaptam a polcról, és bepróbáltam. Azt hiszem ezt hívják piszok nagy máknak: pont passzentos, és pont olyan alakú, hogy ideális a formához. Több se kellett, méregettem, számolgattam, és máris bekerült az ülőlapot tartó keresztvasak. Bár a bal oldali képen csak egy látszik, valójában kettő van, egyik alacsonyabban. Ezzel imitálva egy 205-ös fenéklemez-formáját :).

A támlán még kellett alakítani, mert kicsit hosszú lett maga az ülés, ha a hátsó kereszttartóra támaszkodik, akkor inkább fekszik benne az ember, mint ül. a támla mögötti részen ezáltal lett egy lefedni való vízszintes rész - ide majd falécet kap. A támlának alsó fele az egyik vízszintes rúdhoz van csavarozva a támla gyári csavarjával - ezáltal egy mozdulattal előre dönthető. Az ülőlapok egyelőre csak be vannak téve a helyükre, a rögzítésre még nem találtam ki megfelelő módszert. Innentől már csak a fényezés volt hátra. Nos, ez sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztem. az aranykezű fényezőm sajnos egy kicsit megbízhatatlan lett, így a húzás-halasztás eredményeként én magam festettem le egykomponensű festékszóróval. Persze alaposan aládolgozva előtte. A duroplastokat lemezcsavarral rögzítettem, a hátfalhoz is. Persze, előfúrtam a csavarfejnek a duroplaston, így belesüllyedt annak síkjába. Kis köszörülés után gittel tüntettem el. Nem szép, de mivel nem autóra került fel így, mozgatásnak nem lesz kitéve, így nem fog leugrani róla, remélhetőleg.

IMG_1522a.jpg

Még azon melegében áthoztuk a lakásba. Kicsit vicces volt a liftben, meg a 8. emeleti folyosón. Julinak ezúton is sok hála, hogy segített cipekedni. 

A lakásban utolsó simításokkal összeraktuk, felkerültek a hátsó lámpák is, meg a DDR matrica is. Itt egyelőre megállt a dolog. 

IMG_1526a.jpg

Szóval jelenleg valahogy így állunk. A lökhárítóval kell még bíbelődni, a duroplast tetejére kellene egy-egy díszléc gumival, meg még icipici asztalos- és kárpitosmunka az oldalfal elkészítéséhez. Ha ezek megvannak, utolsóként villanyászkodok kicsit vele, és akkor tulajdonképpen készen is van a szett. 

 

Többen kérdeztétek, mikor lesznek végre értelmes minőségű képek, ha már fotós vagyok, vagy mi.

Nos, itt is leszögezném: amint 100 %-osnak mondható a mű, egy külön műtermi fotózáson fog kellékként szerepelni egy gyönyörű, ruháitól megfosztott hölggyel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlom.blog.hu/api/trackback/id/tr935707282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.27. 06:54:26

Azta! Ez nagyon király! :D

Miko András 2013.12.30. 22:58:23

Nagyon tuti!! :) A limo üléssel én is próbáltam... hát nem teljesen passzos, de amig nem csinalok addig jo lesz ;) ...ha egy tippet elfogadsz akkor belülre is sárvédőket teszel... nálam bejött és azon kivül hogy a leggyorsabb még illik is bele és nem feltétlenül kér kárpitot ;) Üdv Mikola

KeMa 2013.12.31. 10:15:24

@Miko András: Köszönöm a tippet! Erre még nem gondoltam, viszont végigpörgetve a lehetőségeket, úgy tűnik, hogy ez nem kivitelezhető. Túlságosan széles hozzá az ülés, illetve a formája sem teszi lehetővé. De majd kipróbálom élőben is :)
süti beállítások módosítása