KeMa 2013.12.26. 20:35

Trabant kanapé 7.

fotó 4 (2).JPGSokáig húztam-halasztottam, de ezt is összehoztam végül. Először nem gondoltam volna, hogy a lökhárítóval ennyit kell majd bíbelődni, de mondjuk ez legyen a legkevesebb :)

Korábban már betettem a képet a beszerzési állapotról, de ugye, ismétlés a tudás anyukája, itt van még egyszer.

hatfal2.jpgMint látható, volt rajta két extra lámpa, plusz a két versenycsík között egy extra furat. Első körben ezeket kellett jól behegeszteni Utána persze köszörülés, csiszolás, foltozás, satöbbi. 

IMG_1475a.jpg

Csak az egyiket fotóztam le, de a másik kettő is hasonló lett. No, annyira nem szép, de legalább ott a luk. Nameg gittelni is kell. Itt jött a szünet, körülbelül két hónapos. Idő közben költöztünk, karácsonyi hajrá, tehát volt bőven más tennivaló. Aztán mai nap nekigrottam. 

fotó 1 (3).JPG

Kicsit hárdkór dolog ezt egy 8. emeleti panellakásban művelni, de mentségemre legyen mondva, a kép csak a száradást mutatja. 

IMG_4401a.jpg

Szóval csiszolgattam, gitteltem, szárítottam (képen :) ), majd csiszoltam megint. Igazándiból nem gondoltam volna, hogy ennyire jó érzés tud lenni, amikor a huplis, ütött-kopott horpadások átalakulnak egy-egy teljesen sík felületté. Szépen haladtam az egyre finomabb papírok felé, de persze nem sikerült eléggé alaposnak lennem. Sebaj, szobába így is tökéletes lesz. 

fotó 2 (3).JPGUtána pedig jött a már megszokott festés. Persze ugyanolyan festéket nem kaptam, mint amit a többi részhez vettem. Ez most egy olcsóbb, de első fújásra is gagyibb anyag lett. Alig akart megkötni, és persze színben sem passzolt. Semmi gond, egy fél flakonnyi maradt még abból, ami a többi részére került, így utolsó rétegnek azt fújtam fel. Persze színben nem teljesen passzol így sem, de legalább nem üt el annyira. Az eredménnyel azért elégedett vagyok. Majd ha egyszer úgy alakul, majd elkerül egy rendes fényezőhöz is, aki majd megcsinálja nagyon csillogóra :)

Felszereléskor persze sikerült szembesülni egy elggé nagy hibával. Alapos odafigyeléssel persze elkerülhető lett volna, hogy még a festegetés előtt kiderüljön, hogy bizony a rögzítésre szolgáló menetek elmentek melegebb éghajlatra. Szóval a 6-os csavarok helyett kapott 2 db 4-est, alátéttel meg anyacsavarral. Nem áll atomstabilan, de nem is mozgó járművön kell megfelelnie. 

Ha jól számolok, minimum egy blog még lesz az oldalkárpitról, de még az is lehet, hogy külön blog lesz a díszlécekről, és elektromos bekötésről is. Majd elválik :)

Többen kérdeztétek, mikor lesznek végre értelmes minőségű képek, ha már fotós vagyok, vagy mi.

Nos, itt is leszögezném: amint 100 %-osnak mondható a mű, egy külön műtermi fotózáson fog kellékként szerepelni egy gyönyörű, ruháitól megfosztott hölggyel :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemlom.blog.hu/api/trackback/id/tr595709871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása