IMG_4555.JPGEzt a hangfalpárt anno ki akarták dobni, csak mert régi. Én meg befogadtam, hogy majd eladom a vaterán, vagy beteszem a garázsba, hogy legyen szerelés közben háttérzaj.
Aztán a próba alkalmával kiderült, hogy bár teljesítményre kisebb, mint a Videoton hangfalam, de hangminőségre sokkal szebb képet ad. A képen alul látható hangszóróról lesz szó, a tetején lévő Beag HOX55-ös gömbhangszóróról majd máskor mesélek. A szétszedésnek az oka az, hogy az egyik oldalról egyszerűen eltűntek a magashangok. Első körben a dómra tippeltem, de amikor szétszedtem, egyértelművé vált, hogy a klasszikus hiba áll fenn itt is: eldurrant egy elkó a hangváltóban. 

 

 

 

KeMa 2014.02.27. 18:07

Trabant kanapé 8.

Úgy tűnik, elkészült a mű. fotó 4.JPGNem volt egyszerű, nomeg a végén nem is nagyon kapkodtam el, de végül összejött. Persze a legutolsó simítások már nagyon az utolsó pillanatban voltak, hiszen le volt zsírozva a már korábban beígért fotózás. De haladjunk sorban! 

KeMa 2013.12.26. 20:35

Trabant kanapé 7.

fotó 4 (2).JPGSokáig húztam-halasztottam, de ezt is összehoztam végül. Először nem gondoltam volna, hogy a lökhárítóval ennyit kell majd bíbelődni, de mondjuk ez legyen a legkevesebb :)

KeMa 2013.12.24. 15:24

Trabant kanapé 6.

IMG_1482a.jpg

Elérkeztem az utolsó előtti állapothoz. Nagyon szokatlan.Lett ülés, lett szín, gyakorlatilag már használható is. De ne rohanjunk ennyire előre.

 

KeMa 2013.12.01. 21:31

Trabant kanapé 5.

IMG_1465a.jpg

Végre valami látványos haladás! A hétvégén Julival nekiugrottunk, és időhúzás helyett mérőszalagot, flexet és hegesztőt fogtunk, majd építkezni kezdtünk.

KeMa 2013.11.26. 21:32

Trabant kanapé 4.

Sokadik nekifutás, de ez már talán a célegyenesbe teszi a projekt.

Sajnos az a hátfal, amit Samutól kaptam, nem teljesen felel meg az eredeti elképzelésnek.

IMG_1448a.jpg

Első körben a probléma az, hogy lépcsőshátú Trabié. Ez még áthidalható lett volna, hiszen az ülés dőlésével lehet szépen játszani. A rossz dolog viszont az, hogy az alaposabb megcsiszolás után kiderült, hogy olyan helyeken is el van rohadva, ahol nem kellene. Adott volt a feladat: keresni egy másikat. Lehetőség szerint kombiét.

KeMa 2013.11.26. 21:24

Trabant kanapé 3.

Ez is összejött. No nem olyan egyszerűen, de sikerült. Régifajta, gömbölyű hátsó lökhárítót beszerezni manapság nem olyan egyszerű, mint ahogy azt az ember elképzelné.

hatfal2.jpg

Mert az internet tele van vele. De ezek általában párban vannak, külön nem megvásárolhatók, és mellesleg drágák is. Állapottól független.Végül rábukkantam arra, ami nekem kellett: kicsit ütött, kicsit kopott, kicsit rozsdás, és utólag lámpák voltakrászerelve. Ja, és nem utolsó sorban csak hátsó :). Csupa ideális alkualap. Felhívtam, egyeztettünk, másnap már a kezemben is volt. Igazándiból alkudnom sem kellett. A kétezer forint pont ideális nekem. Nincs is nagyon rossz állapotban, szóval főnyeremény.

KeMa 2013.09.27. 10:14

Trabant kanapé 2.

A látszat ellenére a projekt nem állt meg.

IMG_1293a.jpgA Facebook-os TWK csoportban elkezdtem keresni karambolos Trabant duroplasotkat, mondván, nem akarok szétvágni egy hibátlan állapotút. Akadt is egy, frissen fényezett, de törött pár, 2 ezer forintba került összesen. Szerencsémre pont olyan helyen tört el, ami nekem nem gond, sőt, még lehet, hogy így is fűrészelnem kell belőle. Egyetlen hátránya, ami a képen is látható, hogy 1,1-es Trabantról származik, így a jobb oldali lemezen van egy luk, ami az egyikori benzintank nyílása volt. Ide majd kitalálok valamit, például konnektort, vagy valami sörtartót... majd kiderül. Minden esetre a hosszának megadja a minimumát, mert a nyílást nem lehet csak úgy félbevágni, akkor nagyon hülyén mutatna.

KeMa 2013.09.20. 16:58

TMM80-at a szobába

Elmebeteg ötlet, igen. De én nem is a normális dolgokról vagyok ismert. Tavaly már volt egy ilyen készülékem, pár hónapig. Vaterán vettem, hiánytalan, működőképes állapotban.Akkor kitaláltam, hogy kell nekem egy 205 kabrió, így eladtam. Természetesen megbántam. Nem a kabrió, hanem a nehezen beszerezhetősége miatt.

De mi is az a TMM80 nyilvános távbeszélő készülék?

A 80-as évek utcaképének elengedhetetlen része, az érmés, kattogós piros telefon. 

A PKI fejlesztésű, többérmés, elektronikus nyilvános távbeszélő-állomás helyi, belföldi és nemzetközi távhívásra alkalmas. A készülék maximum 4 érmetípus fogadására állítható be. Egyszerre 7 db érme dobható be, melyek egy kis ablakon át a felhasználásig láthatók. Amennyiben a bedobott érmék bevételezésre kerültek, újabb érme bedobására a készülék hanggal és optikai jelzéssel figyelmeztet. A kézibeszélőt gégecső és lánc védi. A készülék hasonlít a TMM 78-ra, de itt a számtárcsa helyett nyomógombos hívómű található, valamint kiegészül a hívásismétlő gombbal, amelynek megnyomásával a fel nem használt érmékkel új hívás kezdeményezhető.
(Forrás: www.postamuzeum.hu)

KeMa 2013.09.19. 12:49

Trabant kanapé 1.

Már nem tudom, hogyan sikerült rálelni interneten arra a pár fotóra, melyen Trabant 601-es hátuljából készült fotel látható. Ahogy megláttam, rögtön tudtam, nekem ilyen kell.

603963_327417090694873_1745831106_n.jpg

Az alapötletet ez a fotó adta. Mint a képen látható, egy viccoldalon bukkant fel. Ahogy utánanéztem, egy német illető építette. A képről látható, hogy ez egy Universal, azaz kombi 601-es volt az áldozat. A gömbölyű lökhárító egy nehezn beszerezhető dolog, látom előre, de az biztos, hogy nem műanyag, illetve műanyag szélű lesz az én ülésemen. Egyszerűen az nem jön be, nem lesz tőle olyan karakteres, mint amilyen valójában.